Sunday, 8 June 2014

Württemberger infantry by Siegfried


Fast painting by Siegfried Van Den Brande to prepare the Württemberg line infantry for our 1809 campaign.
Hät Württemberg line infantry and grenadiers.


5 comments:

 1. Well done Siegfried! It is good if regiments wear proper uniforms.

  ReplyDelete
 2. Siegfried, zijn deze eenheden met opzet van het historische gemêleerde type (over-tal fuseliers met klein deel grenadiers) en worden ze zo ook in het spel gebruikt naar je weet? Of is het voor het plaatje van de foto. Speed painting: ik wou dat ik dat kon. Ik verzand altijd in (te) trage schilder procedures. Leuk hoor al die uniform en kleur variatie binnen zo'n thema. Komende zaterdag gaan wij in Eindhoven met 1/72 Napoleontisch About Bonaparte aan 'de slag' is de bedoeling. We zullen daar te zijner tijd ook een battle report van plaatsen.

  ReplyDelete
 3. Best
  Deze zijn historisch juist geschilderd volgens de boeken van Fred funcken +deze zullen zo gebruikt worden in de campagne en volgens Dirk waren deze eenheden zo op gesteld zo heeft hij mij dit toch verteld
  met vriendelijke groeten Siegfried

  ReplyDelete
 4. Net als bij de Fransen zijn er grenadiers compagnieën als onderdeel van de gewone lijninfanterie. Württembergers hebben geen aparte grenadier bataljons. je kan dus ook Franse lijneenheden gebruiken met een paar grenadiersfiguren. Idem bij de Engelsen , al zit daar het verschil enkel in de kleur van de pluim.

  ReplyDelete