Saturday, 19 May 2018

OORLOGSMUSEUM OVERLOON - NEDERLAND

Militracks 19-20 mei 2018

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de Duitse voertuigtechniek van de Tweede Wereldoorlog is Militracks een must! Twee dagen lang staan deze voertuigen centraal en heeft u de gelegenheid om ze rijdend te zien - en erop mee te rijden! Bovendien is ook het museum zelf natuurlijk beide dagen open (toegang inbegrepen in de entreeprijs).

Datum:  Zaterdag 19 en zondag 20 mei 2018
Tijd:  09.00 - 17.00
Locatie:  Museumpark

zie site en agenda voor informatie:

https://www.oorlogsmuseum.nl/nl/home/


Kort verslag van zondag 20 mei:

Voor mij was het de eerste keer dat ik naar militracks ging. Het museum, zeer de moeite waard, had ik al diverse malen eerder bezocht. We waren er om 12:00 uur. Als ik had geweten dat er 20.000 andere bezoekers zouden komen, dan waren we eerder vertrokken. Bij het museum konden we niet meer parkeren maar een eindje verder was een speciaal veld waar je de auto goed kwijt kon. Was wel een kwartiertje lopen. Maar ach, met dat mooie weer. (26 graden). Er was zelfs een mogelijkheid om te kamperen. Handig voor mensen die van ver kwamen. Veel Duitsers en Engelsen trouwens. Bij de ingang kwamen er al diverse voertuigen voorbij. Dat geronk van die motoren en die rupsbanden, wauw! Ik denk dat we ongeveer 30 voertuigen hebben gezien. Leuk dat je op de meeste kon mee rijden. Dwars door de bossen en met een behoorlijk vaartje. (Dat was niet gratis €5,- of €10,-). 

Naast al die voertuigen was een hele grote markt met ongeveer 50 kraampjes. Daar was van alles te vinden zoals. Uniformen, helmen, wapens, legerkisten, laarzen en ga zo maar door, voor de reenactors onder ons. En natuurlijk heel veel verschillende soorten bouwdozen, soldaatjes, boeken, en dvd's. Dit allemaal had ik niet verwacht. En een middag was eigenlijk niet genoeg om alles te zien. Daarnaast waren er drink- en eetkraampjes met veel plaats om te zitten in deze mooie omgeving.

 
En natuurlijk het het pronkstuk van die dag, de ''Königstiger''


Deze was vanuit Frankrijk speciaal naar Overloon gekomen. Daar hebben ze vier maanden over gedaan omdat dit gevaarte niet op de snelweg mocht. Dus binnendoor. Voor €50,- kon je in de koepel kijken. Meerijden kon niet maar ik heb hem wel een paar keer zien rijden. Veel kabaal en knallen van de uitlaten. Dat samen met het trillen van de grond, gigantisch indrukwekkend! Er schijnen er nog maar 3 te bestaan. 

Volgend jaar augustus is blijkbaar weer een dag in Overloon met de Militracks. Ik hou jullie op de hoogte.

2 comments:

  1. Hallo Peter, ziet er indrukwekkend uit.

    ReplyDelete
  2. Hé Peter, great you've added images of the event. Amongst these vehicles lined up here, are some of my favorites. Especially the (NSU) kettenkrad is something I'd like to own.... when finally becoming a millionaire ;-) According to me, the King Tiger you saw, has a PORCHE top turret... but I might be mistaken. Other people viewing this blog, can correct me if I'm wrong. Did you and the girls enter one of these for a ride?

    ReplyDelete