Tuesday, 15 September 2015

Dordrecht: PMCD weekend in Hollands oudste stad?

Al veel eerder is me tijdens speldagen in België door andere spelers van PMCD al eens gevraagd of een spel doen in Nederland geen optie is. Zij zouden best eens naar Dordrecht willen komen om een tabletop wargame te spelen. Zo is dit plan geboren.

ROLLING DICE in THURETRIGT (Dordrecht) ; een verkenning

Kuipershaven te Dordrecht

Hieronder de inhoud van een mail die ik eerder deze week aan Dirk Donvil stuurde. Het gaat hier alle betrokkenen rond PMCD aan. Essentie is een indruk te krijgen OF en dan ongeveer HOEVEEL mensen hier zin in zouden hebben. Met dergelijke gegevens kan ik het voorstel verder uitwerken.Ik ben bezig met subtiele voorbereidingen voor een weekend PMCD te Dordrecht.

Globaal zou mijn plan bestaan uit een twee daagse bezigheid inclusief een overnachting in mijn geboortestad voor mijn Belgische vrienden.

Aankomst zaterdag in de voormiddag, inkwartieren en dan een stadsrondwandeling en museum bezoek ( focus middeleeuwen tot WO2, afhankelijk van deelnemers).
’s Avonds gezamenlijk eten en een borrel drinken. Logeeradres opzoeken, op enkele minuten van uitgaansgelegenheid verwijderd) en nacht doorbrengen.
Zondag op tijd naar gamezaal alwaar we een game kunnen opzetten (naar keuze). ’s Middags op tijd stoppen om de heenreis comfortabel te kunnen aanvaarden.

Eén en ander natuurlijk verder uit te werken. Eerst een niet onbelangrijke vraag: hoeveel van de PMCD spelers verwacht jij dat er belangstellend zullen zijn?

Er zijn kosten aan verbonden die ik in kan gaan schatten zodra we weten hoeveel mensen ongeveer mee zouden willen doen.
Ik denk eraan een all-in bedrag te berekenen en achteraf te corrigeren (teveel betaald terug naar deelnemers of  een tekort bijbetalen).

Graag jullie reactie(s) en/of visie.

Met groet,

Marcel
Spellenwinkel in centrum Dordrecht waarboven zich een huurbare speelzaal bevindt. 
Dordrecht is een stad die in de Middeleeuwen rijkdom heeft vergaard als stapelstad. Later was het een centrum voor wijnhandel en riviervis. De ligging aan diverse grote waterwegen maken de plaats uniek en van stategisch belang. In deze stad is de Eerste Vrije Statenvergadering (1572) gehouden (Watergeuzen, Staatse leger en Spanje!) en we hebben rond dat feit een nieuw museum op de plaats waar die bijeenkomst ooit plaatsvond. In de Meidagen van 1940 is rond en in Dordt hard gevochten. Paratroepers op de Moerdijkbrug die optrokken over het 'eiland' naar het centrum van de stad en vandaar naar de Zwijndrechtse brug die richting Rotterdam (20 km) leidde. Electrische Motorenfabriek gezien door Duitse fallschirmjäger vanaf de Zwijndrechtse verkeersbrug
Museum 1940 - 1945 aan de Nieuwe Haven

De binnenstad was het decor voor Koningsdag 2015, de eerste keer dat Koning Willem Alexander zijn eigen feestdag vierde in de nieuwe stijl. 
De Hofstraat, de verbinding naar het nieuwe museum 'Hof van Holland'
Beoogde overnachtingsplaats voor deelnemers is een omgebouwd en aangepaste stoom rondvaartboot 'in ruste' die op loopafstand van een uitstekende restauratieve voorziening ligt. We kunnen vrijwel het hele programma te voet uitvoeren.


De 'logeerboot' in het midden van de foto. Boot met de duidelijk zichtbare schoorsteenpijp. Het water in de achtergrond is de Oude Maas. De grote drijvende 'kolos' is een voorstelling van de Ark van Noach.No comments:

Post a comment